Blog

Verifica actualizarile pietii

Construirea vs Achizitionarea Unei Case

Construirea vs Achizitionarea Unei Case

Dorești să ai locuința ta proprie, însă preferi să ai mai mult spațiu personal, o grădină de flori și loc de joacă pentru copii? Atunci probabil deja ai luat decizia de a te muta la casă. Una dintre primele întrebări pe care ți le vei pune va fi: “Oare să cumpăr o casă, sau să mi-o construiesc singur?”

Ei bine, în continuare îți voi prezenta beneficiile și dezavantajele ambelor opțiuni.

Desigur, înainte de a lua o decizie, este recomandat să întocmești o listă cu toate caracteristicile de care dorești să dispună casa ta. De exemplu:

  • numărul camerelor
  • suprafața casei
  • suprafața terenului
  • orientarea casei (sud-est, sud-vest, etc)
  • numărul de balcoane/terase
  • etc

După ce ți-ai stabilit așteptările pentru noua ta casă, poți continua prin a analiza ce ar fi mai avantajos pentru tine- achiziționarea sau construirea unei case.

Avantajele achiziționării unei case:

blog2.0

  1. Te poți muta imediat, nu trebuie să aștepți, odată ce contractul de vânzare-cumpărare este încheiat, poți începe să locuiești în noua ta casă.
  2. Nu mai ai parte de stresul generat de procesul construirii unei case. De asemena, dacă alegi să achiziționezi o casă la cheie poți opta pentru finisarea casei conform preferințelor tale (gresia, faianța, parchetul, etc).

Cu toate că are la pachet multe avantaje, achiziționarea unei care prezintă și unele inconveniente. Cel mai probabil nu vei putea să găsești o casă care să dispună de toate caracteristicile enumerate în lista ta, însă cu ajutorul unei agenții imobiliare poți viziona o varietate de case. Astfel vei putea alege casa care este cea mai asemănătoare cerințelor tale.

Avantajele construirii unei case:

Sapphire_16feb

  1. În primul rând, construirea unei case îți oferă beneficiul de a o concepe conform tuturor caracteristicilor enumerate de pe lista ta. Vei putea alege singur numărul camerelor, amplasarea lor, suprafața încăperilor, etc.
  2. Vei știi exact calitatea construcției și vei știi pană la cele mai mici detalii tot ce ține de casa ta.

Construirea propriei case, de asemenea, prezintă unele dezavantaje. Termenul limită al proiectului poate dura mai mult decât ți-ai propus, iar mutarea efectivă în noua ta locuință poate lua destul de mult timp. De asemenea, s-ar putea să fie nevoie să depășești bugetul alocat proiectului, deoarece construirea unei case de la 0, de multe ori, implică costuri neplanificate.

Până la urmă, decizia îți aparține. Te sfătuim să întocmești lista caracteristicilor de care îți dorești să dispună locuința ta. După aceea, stabilește bugetul în care te vei încadra. În final, analizează avantajele și dezavantajele achiziționării, respectiv construirii unei case. După un studiu atent, alege varianta care ți se potrivește cel mai bine.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>