Blog

Verifica actualizarile pietii

Care este perioada ideala pentru incheierea tranzactiilor imobiliare?

Care este perioada ideala pentru incheierea tranzactiilor imobiliare?

Dorești să îți vinzi proprietatea și nu ești sigur care este cea mai bună perioada pentru a-ți pune oferta pe piată? Ei bine, acum este momentul potrivit!

Conform specialiștilor imobiliari locali și internaționali, primăvara este cea mai activă perioadă din perspectiva tranzacțiilor imobiliare.  Cumpărătorii sunt mai numeroşi şi mai receptivi în această perioadă a anului, iar soarele şi natura reuşesc să îmbunătăţească aspectul oricărei proprietăţi.

Datorită pieții, se poate spune că este cea mai bună perioada pentru a scoate la vânzare o locuință. Iarna este mai dificilă mutarea, sau reamenajarea unui locuinței, indiferent de tipul acesteia. Primăvara se schimbă și starea de spirit a oamenilor, sunt mai deschiși, mai optimiști, deci mult mai receptivi și gata de acțiune.

Majoritatea clienților doresc să cumpere o proprietate nouă pe timp de primăvară, pentru a putea începe anumite proiecte de renovare și reamenajare, astfel ca acestea să fie terminate până la începutul anotimpurilor reci. De asemenea, familiile cu copii preferă achiziționarea unei locuințe până in luna iunie pentru a putea desfășura procesul mutării pe timpul vacanței de vară, astfel mutarea nu va interfera cu școala copiilor, iar copiii pot rămâne la bunici. Motivele pot fi diverse, însă statisticile conduc la aceeaşi concluzie: vânzările ating un vârf în lunile de primăvară, iar mai bine de jumătate dintre cei care se mută efectiv într-un nou cămin o fac la începutul verii.

Spring-568x426

Sezonul de vânzări de primăvară se poate solda cu tranzacții avantajoase pentru toate părțile implicate, dacă se optează pentru o abordare strategică potrivită.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>