"Cat valoreaza casa mea?" Cateva moduri de a afla

Postat la Sep 28, 2018de Admin

Este important ca proprietarii de case sa aiba intotdeauna o idee buna despre valoarea proprietatii lor, chiar si atunci cand nu intentioneaza sa se mute curand. Ca si in cazul oricarei investitii majore, punerea acestei intrebari importante: "Cat valoreaza casa mea?" si urmarirea cu regularitate a modului in care valoarea se schimba (sau nu) este o parte esentiala a asigurarii sanatatii financiare pe termen lung. Si, din fericire, exista o serie de modalitati simple si, de obicei, gratuite de a verifica si de a primi o analiza actualizata a valorii de piata a unei locuinte.
Exista mai multe motive pentru care este recomandat sa stiti intotdeauna cat valoreaza casa voastra.
Pentru inceput, este bine sa stiti ca propria casa face parte din valoarea voastra neta, ceea ce este in sine un bun indicator al bunastarii financiare actuale.
Recomandam pastrarea notitelor privind valoarea proprietatii, astfel incat sa puteti urmari orice tendinte cheie si, daca este posibil, sa profitati de cresterea preturilor daca aceasta se iveste. Deci, cum va dati seama cat de mult valoreaza o casa? Iata cateva moduri:

Analizati piata imobiliara
Cautati online, pe site-urile de anunturi specializate, case in zone apropiate cu cea a voastra si urmariti pretul acestora, dar si daca utilitatile pe care le ofera sunt asemanatoare cu ale dvs. Astfel puteti creste sau scade valoarea casei, in functie de acestea.
Pentru o analiza completa va trebui, de asemenea, sa luati in considerare informatii suplimentare despre casa dvs. care vor afecta valoarea acesteia. Lucrurile precum renovarile, si un subsol, de exemplu, vor avea un impact insemnat asupra valorii casei. Este dificil sa determinati valoarea exacta a acestor factori fara ajutorul unui agent, de aceea in pasul urmator, va propunem sa apelati la unul.

Adresati-va unui agent imobiliar


Nimeni nu va poate oferi o estimare mai buna de pret pe piata locala decat agentii imobiliari care ii ajuta pe oameni sa cumpere si sa vanda case. Si, din fericire, majoritatea agentilor vor fi bucurosi sa va ajute sa aflati valoarea estimata a casei dvs., in mod gratuit sau fara costuri, in speranta ca, atunci cand veti fi gata sa vindeti, vor fi primii pe care ii anuntati.
Atunci cand alegeti un agent imobiliar, cautati aceleasi lucruri pe care le-ati cauta daca ati cauta pe cineva sa va vanda casa pentru dumneavoastra. Cereti recomandari de la prieteni si membri de familie de incredere, cititi recenzii online si faceti alegerea.
Agentul va folosi inregistrarile publice pentru a determina valoarea casei dvs., in special date despre vanzarile recente de case din zona dvs. De asemenea, acestia vor putea influenta lucrurile despre casa dvs., care ar putea avea un efect asupra valorii sale, cum ar fi caracteristicile si imbunatatirile care sunt la mare solicitare.

proprietatile lunii

proprietatile lunii

SOCIAL MEDIA

Urmareste-ne pe retelele sociale pentru a afla mereu primul despre oferte noi, oportunitati, noutati, preturi si statistici din domeniul imobiliar.

Recenzii