Ce este mai important: dimensiunea unei case sau locatia ei?

Postat la Nov 30, 2018de Admin

Cand vine vorba de achizitionarea unei case, ce credeti ca este mai important: dimensiunea sau locatia acesteia? In timp ce ambii sunt factori cruciali, caracteristica cea mai importanta pentru dvs., va depinde de nevoile  specifice pe care le aveti. Poate ca majoritatea prietenilor pe care ii intrebati vor raspunde: "locatia". Cu toate acestea, persoanele care au sau isi doresc o familie mai mare vor fi nevoiti sa sacrifice locatia "perfecta" pentru a obtine locuinta de care AU NEVOIE. Daca va confruntati cu dilema: marimea vs. locatia unei case, cititi ghidul nostru pentru rezolvarea acestei situatii.


Dimensiunea unei case este mai importanta daca ...

Aveti de gand sa incepeti sau sa va mariti familia

Planificati sa va formati sau sa va extindeti familia? Atunci ar fi mai bine sa directionati cautarea locuintelor spre gasirea unei case mari. In timp ce locatia ar putea sa nu fie ideala in ceea ce priveste distanta fata de locul de munca si accesul la facilitatile orasului, ar putea fi cel mai bun loc pentru cuplurile tinere care doresc sa isi intemeieze o familie.

Aveti deja o familie mare

Aveti nevoie de mai multe camere si spatiu de locuit pentru o familie mare? Daca sunteti gata sa treceti de la casa dvs. la ceva mai spatios (si practic!), atunci luati in considerare sacrificarea locatiei pentru dimensiune. In plus, o casa mai mare poate insemna mai mult loc in curte, spatiu liber si de joaca pentru animalele de companie si copii.

Aveti nevoie de mai mult spatiu pentru oaspeti

Casa dvs. este vizitata frecvent de prieteni si musafiti? Este timpul sa va mutati intr-un loc mai mare. Daca prietenii care va viziteaza nu incap pe canapeaua din living, o casa mai mare, cu mai multe dormitoare si canapea mai incapatoare, va veti imbunatati in mod semnificativ calitatea vietii.

Calatoriti mult si nu aveti nevoie de o casa mare

Calatoriti mult? Este posibil sa fie nevoie sa va concentrati cautarea de case pe case mai mici. Daca constatati ca nu utilizati jumatate din dormitoarele sau spatiul disponibil in casa dvs. existenta, atunci achizitionarea sau inchirierea unei locuinte mai mici are sens. In plus, avand in vedere ca sunteti rar acasa, locatia casei dumneavoastra probabil ca nu va conta atat de mult.

 

Locatia unei case este mai importanta daca ...

Vreti sa va inchiriati casa

Indiferent daca planuiti sa inchiriati casa dvs. chiriasilor sau vizitatorilor Airbnb pe termen scurt, locatia geografica a proprietatii este extrem de importanta.

Aveti copii de varsta scolara

Copii dvs. sunt de varsta scolara? Atunci va trebui sa va ganditi la cat de bune sunt scolile din zona. Daca scoala este pe lista prioritatilor, asigurati-va ca ati anuntat agentul imobiliar inainte de a incepe procesul de cautare a casei.

Aveti de gand sa va vindeti in cele din urma casa

Cu exceptia cazului in care intentionati sa ramaneti in casa dvs. pentru totdeauna, va trebui sa luati in considerare valoarea de revanzare a proprietatii.
Cand vine vorba de valoarea de revanzare, locatia este unul dintre cei mai importanti (daca nu cei mai importanti) factori in determinarea potentialului de apreciere pe termen lung al unei locuinte. Deci, daca sperati sa va vindeti casa in cativa ani, atunci locatia ar trebui sa fie o consideratie puternica.

Aveti nevoie de acces la anumite facilitati

Fie ca este vorba de transport in comun sau de cafenele, facilitatile de zi cu zi sunt un aspect important atunci cand va mutati intr-o casa noua. De la magazine alimentare si restaurant, la mall-uri si parcuri, cei care au nevoie de anumite facilitati ar trebui sa puna un accent deosebit pe locatia casei lor in detrimentul dimensiunii.

Ce trebuie sa mai luati in considerare atunci cand cumparati o casa

Piata imobiliara - Este un moment bun pentru a cumpara? Asigurati-va ca va faceti temele pe piata imobiliara a zonei, inainte de a lua cu asalt ofertele.

Cartierul si vecinii - Ultimul lucru pe care-l doriti sunt vecinii perturbatori si inconstienti. Asa ca, petreceti timp in cartier inainte de a decide locatia.

Varsta si starea casei - varsta si starea sunt factori importanti care trebuie luati in considerare inainte de a cumpara o casa. Daca va decideti sa cumparati o locuinta mai veche, fiti pregatiti sa descoperiti tot felul de ciudatenii tipice care vin odata cu casele vechi.

Pretul (si bugetul dvs.) - Evident, bugetul dvs. este unul dintre cei mai importanti factori de luat in considerare inainte de a incepe vanatoarea de case. Indiferent ce faceti, nu va pierdeti timpul si energia uitandu-va la case ce nu se incadreaza in bugetul stabilit.

 

proprietatile lunii

proprietatile lunii

SOCIAL MEDIA

Urmareste-ne pe retelele sociale pentru a afla mereu primul despre oferte noi, oportunitati, noutati, preturi si statistici din domeniul imobiliar.

Recenzii