Consideratii la achizitionarea unei locuinte in mediul rural

Postat la Jul 31, 2018de Admin

Achizitionarea de bunuri imobiliare implica decizii care va pot afecta intreaga viata. Cumpararea unui locuinte este suficient de stresanta, fara complicatiile potentiale care ar putea aparea din ipotezele neinformate si deciziile luate atunci cand se evalueaza achizitionarea de proprietati rurale. Scopul acestui articol este de a identifica cateva dintre nuantele care ar trebui sa fie pe lista celor care doresc sa cumpere o proprietatea rurala.

Proximitatea fata de servicii este o consideratie imporanta, cu facilitatile medicale in topul listei. Desi majoritatea comunitatilor rurale au o varietate de servicii medicale generale, spitalele sunt la aproximativ 45 de minute, o ora, in majoritatea zonelor rurale.
Magazinele alimentare, combustibilul si alte bunuri nu sunt de obicei o problema majora pentru majoritatea oamenilor, atata timp cat exista o planificare saptamanala.

Vecinii si cartierele vecine sunt considerate mai importante pentru unii decat pentru altii. Totusi, un vecin problematic va poate distruge linistea! Nu este o idee proasta sa monitorizati activitatile din vecinatate atat ziua cat si noaptea, inainte de a face achizitia unei locuinte. Daca apare ocazia puteti chiar vorbi cu un vecin dispus sa impartaseasca detalii despre viata in vecinatate.
Urmatorul grup de considerente va necesita probabil expertiza unui agent imobiliar. Iata o scurta explicatie a unor investigatii critice care ar trebui sa fie luate in considerare odata cu achizitionarea de proprietati rurale.

Parcela legala
Intrebarea daca proprietatea in cauza este sau nu recunoscuta ca parcela legala este importanta daca proprietatea este una vacanta sau are structuri nepermise. 

Permiterea legala a imbunatatirilor
Imbunatatirile nepermise in zonele rurale sunt mult mai frecvente decat s-ar putea crede. Verificarea statutul juridic al constructiei pe o proprietate, este un prim pas necesar pentru achizitionarea de proprietati rurale. 

Circumferinta proprietatii
Cunoasterea limitelor proprietatii este importanta in mentinerea relatiilor de buna vecinatate. Identificarea si abordarea infractiunilor sau a altor nereguli care implica limitele proprietatii ar trebui sa se faca cu fiecare transfer de proprietate imobiliara.

Acces


Daca proprietatea luata in considerare nu este invecinata cu un drum public, este necesar sa se cerceteze accesul legal. Aceasta nu inseamna ca toate proprietatile trebuie sa aiba acces legal deoarece unele proprietati nu vor avea niciodata. Proprietatile peisagistice sunt foarte frecvente in zonele rurale. 

Drum
Drumurile pot fi foarte scumpe de construit si/sau mentinut. In unele cazuri, costul unui drum poate depasi valoarea terenului. Intretinerea drumurilor poate avea, de asemenea, o cheltuiala repetitiva daca nu a fost corect clasificata atunci cand a fost construita. Pe drumurile rurale, acordurile de intretinere a drumurilor sunt adesea inregistrate pe titlu. Costul necesar pentru participarea la intretinerea drumurilor este o cheltuiala care trebuie cunoscuta inainte de eliminarea contingentelor contractuale.

Valoare
Fiecare proprietate este unica. Consideratiile de mai sus reprezinta aspecte comune ale proprietatii rurale. Cu toate acestea, orice proprietate data poate avea probleme unice de evaluat. Numai pentru acest motiv, selectarea unui agent cu experienta care va va ajuta in procesul de investigatie a proprietatilor din mediul rural, ofera expertiza si indrumare pe parcursul procesului de achizitionare a proprietatii de vis.

 

proprietatile lunii

proprietatile lunii

SOCIAL MEDIA

Urmareste-ne pe retelele sociale pentru a afla mereu primul despre oferte noi, oportunitati, noutati, preturi si statistici din domeniul imobiliar.

Recenzii